Music by

Lyrics

Story by

Andrew Lloyd Webber

Tim Rice

The Bible

Musical Director

Regisseur

Michel de Valk

Sharon Slachter

Theatergroep Manteau uit Gorinchem brengt de indrukwekkende musical JC Superstar naar Gorinchem e.o.

Het stuk behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus. Judas neemt afstand van Jezus, die in Judas’ ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet; Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat zij uit de hand loopt. 

Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag als steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat.

 

Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden, waarna Judas uit wroeging zelfmoord pleegt. De lokale joodse heerser Herodes, aan wie Jezus wordt voorgeleid, beschouwt Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem, als Jezus niet aan zijn verzoeken voldoet, teleurgesteld door naar Pontius Pilatus. 

Deze Romeinse gouverneur van Judea, die zelf geen kwaad in Jezus ziet, ziet zich door de druk van het volk, gecombineerd met Jezus’ halsstarrige houding, gedwongen Jezus te laten kruisigen.

De muziek is van musical goeroe Andrew Lloyd Webber op teksten van Tim Rice

Audities

 

Voor ‘JC Superstar’ zijn we op zoek naar enthousiaste musical talenten. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, doen we de audities voor het seizoen 2020/2021 nét even anders tot 30 OKTOBER doe je dat namelijk gewoon vanuit huis! Maak een video met jou musicalsong erop en stuur deze op naar onderstaand email.

 

Wanneer je door de eerste selectie komt volgt er een ‘live’ auditie bij het Creative Team in Gorinchem op 20 NOVEMBER 2021.

 

Aan de auditie zijn geen kosten verbonden.

 

De voorstelling staat ook dit jaar onder leiding van Sharon Slachter (regie & choreografie) en Michel de Valk (musical director). JC Superstar  gaat ovb op vrijdag  19  november 2021 in première. De kaartverkoop start in maart 2021.

 

Aanmelden voor  audities via

auditie@jesuschristdemusical.nl