“Telefoon terwijl je, je dochter vastbindt?”

Deze keer maken we kennis met de strenge moeder Prudy. We betrapten haar in een poging om haar dochter wat extra fatsoen aan te brengen. Hoe je dat doet? Een stoel, wat touw en flink wat knopen..

Fatsoen moet je doen
Prudy trekt de touwen strak aan om er voor te zorgen dat haar dochter goed vast zit. “Dit zal je leren, Penny Pingleton, om je moeder niet te gehoorzamen.” Bij elke extra knoop die de moeder legt, wrijft ze er weer in wat haar dochter deze keer wel niet fout zou hebben gedaan. Prudy doet het niet graag, maar is er van overtuigt dat dit de enige manier is om haar dochter toch wat manieren bij te brengen. Toch krijgt ze niet de mogelijkheid om nog een vijfde knoop in de touwen te leggen, want de telefoon gaat. “Oh, moet die nu net altijd gaan op het moment dat je, je kind aan het vastbinden bent…” Wat mopperend verlaat ze de kamer, niet wetende dat ze van buiten heel de tijd in de gaten werd gehouden.

Harde opvoedmethodes
Prudy is van de harde opvoedmethodes. “Vroeger werd ik zelf ook altijd aan een stoel vastgebonden als ik mijn moeder niet gehoorzaamde.” Ze vind het dan ook de normaalste zaak van de wereld. “Hier wordt je hard van.” Prudy benadrukt dat ze uit een streng gelovig gezin komt en dat het Gods wil is om je dochter toch manieren bij te brengen. “Je hoort je te gedragen. Respect voor je ouders hoort op de eerste plaatst te staan.” Zelf heeft Prudy in het verleden vaak genoeg vastgebonden aan haar bed gelegen omdat ze zich niet aan de afspraken hield. Haar moeder gaf haar altijd de opdracht mee om uiterlijk negen uur ’s avonds thuis te zijn. “Je kreeg dan gewoon straf, geen discussie over mogelijk!” Prudy is blij dat ze zo hard is opgevoed en wil dat Penny dit ook met haar kinderen doet.

“De meeste ouders tonen geen ruggengraat als het om opvoeding gaat. Dan laten ze die kinderen in de hoek staan. Alsof dat ooit werkt.” Prudy is meer te spreken van haar methode. “Alle ouders zouden dit moeten doen. Zo bijzonder is het niet om je kind eens wat strenger aan te spreken.” Op het moment probeert ze de buren te overtuigen om dezelfde opvoedmethodes te hanteren.

Wat is er eigenlijk zo tof aan de rol van Prudy?
Het personage Prudy wordt neergezet door Sandra van Es. Ze vind Prudy een erg toffe rol, omdat ze op het podium alles als moeder kan doen wat ze in het echt niet zou doen. “Soms ben je als moeder wel eens boos en dan wil je dat er lekker uitgooien. Nou, dat kan als Prudy zeker!” Maar geen zorgen, thuis gaat het er niet zo heftig aan toe als de momenten waarop Sandra in de huid van haar personage kruipt. Dit kan worden bevestigd door haar dochter, die samen met haar in de musical speelt. “Zelf kan ik ook wel een beetje streng zijn, maar Prudy is wel echt een typetje waarin je dat strenge extreem kan vergroten.”

Reacties zijn gesloten.