“Genieten met een grote G”

Als er één vrouw is die met iedereen vrienden zou kunnen worden, dan is het Maybelle wel. Deze kroegtijger weet wel van een feestje. Van links, naar rechts, van voren, naar achteren. In haar kroeg gaat men flink los. Ondertussen laat Maybelle ook zien wat genieten is.

Hef het glas!
Op het moment dat we Maybelle spreken, werkt ze in haar eigen kroegje. “De rijke mensen zie je hier niet komen, maar de gewone mens feest hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.” Terwijl ze dit zegt, komt Inez haar richting in. Maybelle geeft haar een knuffel en kijkt hoe Seaweed en zijn vrienden weer wat nieuwe danspasjes uitproberen. “Ik ben niet anders gewend dan een kroeg te hebben. Toen ik klein was, nam me moeder me al mee. Ik zat dan op een krukje achter de bar en keek toe hoe zij al haar klanten bediende.” Terwijl Maybelle dit vertelt spreekt ze met een warme persoonlijkheid. Ze ziet al helemaal voor zich hoe ze vroeger de biertjes voor de gasten leerde tappen. Het is duidelijk dat ze een echte mensenmens is en energie krijgt, door zoveel mensen om zich heen te hebben.

“Ik denk dat een kroeg voor veel verbinding met mensen zorgt”, vertelt Maybelle terwijl ze wat te drinken inschenkt voor een paar gasten. Ondertussen zet ze een bakje sigaretten op tafel klaar waar enkele gasten al dankbaar gebruik van maken. “Ik zie al jaren een die hard vaste groep hier zitten. Sommigen ga je als je ze zo vaak ziet eigenlijk als familie beschouwen.” Maybelle wordt constant begroet door mensen die net de zaak binnen komen lopen. Het is er zo druk dat je bijna zou denken dat de zaken eigenlijk goed zouden moeten lopen. Toch heeft Maybelle moeite om met de kroeg het hoofd boven water te houden. “De gasten die hier komen hebben ook niet zoveel te besteden. Plus ik geef net iets te vaak een rondje van de zaak. Maar dat vind mijn ‘familie’ gezellig.”

Mayday
“Mensen komen ook terug omdat ik regelmatig in mijn eigen kroeg optreed. Volkse nummers, van die echte meezingers. In mijn kroeg wordt het genieten met een grote G.” Ondertussen zijn er al meerdere mensen langs geweest die hebben gevraagd of Maybelle niet eens een liedje wil inzetten. Maybelle lacht: “de verzoeken lopen nog harder binnen sinds Mayday op de nationale televisie verscheen.” Dan komt Seaweed langs: “maar, ma. Hier in de kroeg is het altijd Mayday!” We zien Maybellle steeds meer glunderen: “weet je nog dat ik zei dat hier geen rijke mensen komen? Er is één uitzondering: Corny Collins. Hij hoorde mij zingen en zag er wel iets in.”

Uiteindelijk praat Maybelle met veel lof over die man. “Corny heeft er echt veel voor gedaan om me op televisie te krijgen. Tot grote ergernis van de producer, trouwens.” Het is duidelijk dat Maybelle dankbaar is wat de presentator allemaal voor haar heeft gedaan. “Corny is altijd welkom in mijn kroeg. Iedereen trouwens.” Er is geen twijfel over mogelijk dat Maybelle Corny Collins stiekem ook als ‘familie’ is gaan zien.

Zelfverzekerd versus terughoudend
Met de rol Maybelle gaat speler Annelies Hardenbol-Bouwman een nieuwe uitdaging aan. “Maybelle ligt totaal buiten mijn comfortzone. Ik speel een vrouw die zelfverzekerd is, iets wat ik niet per se in mijzelf herken.” Ze vind het niet altijd makkelijk om zelfverzekerheid uit te stralen, maar ze geeft aan ook steeds meer naar haar rol toe te groeien en ook steeds meer te durven. “Ik ben ook erg trots op mijzelf.”


Reacties zijn gesloten.