“Hé daar Baltimore!”

Vandaag zijn we te gast in de televisiestudio van Corny Collins. We maken mee hoe deze presentator zich volledig voorbereid op de volgende uitzending. De scripts zijn geprint, de cameramannen krijgen instructies en Corny gaat als een malle door zijn nieuwe teksten heen. Tussen het oefenen van de show door, spraken we de showmaster eventjes snel.

 “Hé daar Baltimore! Leuk dat je weer kijkt naar een nieuwe Corny Collins show”, zegt Corny Collins, terwijl hij enthousiast met de camera probeert te flirten. Dit wordt lastig, want het lijkt alsof hij een trein moet halen. De teksten komen er onnatuurlijk snel snel uitrollen. “Gepresenteerd door [.] énige beter dan haarlak: Corny Collins.” De autocue begint duidelijk harder te rollen, waardoor de showmaster enkele woorden mist in zijn al erg vlotte presentatie. Dit is duidelijk een teken dat producer Velma vind dat Corny nog niet snel genoeg praat. “Deze uitzending wordt medemogelijk  [.] – Ultra strak-” Dan slaat Corny Collins volledig dicht. “Mag het trager, ik volg het niet meer!“

“CUT!” Corny zucht even en ziet dat Velma hem met een boze blik aankijkt. “Misschien moet je eens wat minder met die camera flirten”, roept Velma vanaf een afstand. Als blikken konden doden, dan had deze show per direct een nieuwe presentator nodig gehad. Ze komt gelukkig voor Corny niet dichterbij omdat ze ondertussen een cameraman nog even duidelijk moet maken dat hij beter werk moet leveren, of anders per direct ontslagen wordt.  Voordat onze reporter vragen heeft kunnen stellen, begint Corny alweer opnieuw met zijn tekst.

Gelukkig spraken we Corny Collins ook nog eventjes na de uitzending. Hij lijkt al wat rustiger te praten, maar heeft niet veel tijd omdat hij zo op moet om de show te presenteren. “Eigenlijk sta ik alleen aan als de camera draait”, vertelt Corny Collins. “De rest van de tijd ben ik wel redelijk verstaanbaar.” Het valt op dat het wel lastig is om de presentator te interviewen. Zijn aandacht wordt bij elke vraag getrokken door de Corny Collins-meisjes die telkens voorbij blijven lopen. “Sorry, ik heb je vraag niet helemaal verstaan”, aldus Corny Collins.

Wat is er zo gaaf aan de rol?
Corny Collins wordt gespeeld door Arie Romers. “Dit is een hele leuke rol om te spelen. Corny Collins is echt een showmaster en daardoor kan ik alles zijn wat ik zelf niet ben.” Vorig jaar speelde Arie Shrek in Shrek de Musical. “Dit is echt een heelandere uitdaging dan dat groene gedrocht. Nu mag ik van de lompe moerasbewoner van vorig jaar plots een transformatie ondergaan tot Corny Collins – een showmaster die enorm veel charmes heeft en ook vol op in de belangstelling wil staan.” Arie is erg blij met deze rol. “Ik ben vooral blij dat het echt weer eens een keer wat anders is!”

Reacties zijn gesloten.