“Het leek wel een droom”

Van achteruit de zaal is het gejoel van het publiek niet te missen. Honderd gelukkige gasten die een live-uitzending van de Corny Collins show mogen meemaken. Netste jurkjes aan, mannen strak in pak en allemaal met een glimlach op hun gezicht die er niet vanaf is te slaan. Moet ook wel. Vandaag hebben ze allemaal de kans om voor een seconde op nationale tv te komen.

Dansers rennen door de gangen, nerveuze giechels worden uitgewisseld en de mannen hangen tegen de muren aan opzoek naar een meidenhart om te veroveren. Lou-Ann bukt om haar veters nogmaals te strikken. “Je kunt natuurlijk niet vallen op tv”, zegt ze met een brede glimlach. Dan kijkt ze op en inspecteert zichzelf meerdere lange minuten in de spiegel die boven haar kaptafel hangt. Ze is omringd met kaartjes en foto’s van familie en vrienden. “Ik denk dat ik het zelf misschien nog wel het minst had verwacht. Ik een danser op de Corny Collins show? Nee dat had ik nooit durven dromen.”

Snel nog een laatste dons poeder over het gezicht en dan haast ze zich achter de andere dansers aan, naar het podium. Onderweg nog een felle blik van Velma ontwijkend, neemt ze plaats achterin de rij. De lichten dimmen, muziek wordt ingezet en de bekende slogan van de hoofdsponsor van de show wordt omgeroepen: “Ultra Strak haarlak, want zelfs in een orkaan blijftje suikerspin staan!’

Met roodgloeiende wangen en zweet dat nog langs haar voorhoofd loopt, komt ze de kleedkamer weer in. “Het leek wel als in een droom”, vertelt ze na de show. “Toen ik begon te dansen en de camera’s voor het eerst op mij waren gericht wist ik het zeker. Ik hoor hier thuis. Natuurlijk werkte ik al langere tijd voor Velma als assistent producer. Ik heb zoveel meisjes zien komen en gaan op audities. Dat ik dan zo ineens een dansplek in de vaste cast aangeboden kreeg, kwam toch wel even onverwacht.” Nerveus strijkt ze haar rok goed en zet haar bril nog net wat rechter op haar neus.

Met wangen zo rood als als haar haren en een heuse glimlach op haar gezicht sluit ze de deur achter zich dicht. Lou-Ann laat zich neervallen in een stoel. Uitgezakte haren worden uitgeborsteld en zonder enige moeite stapt ze uit haar kleding. Tijdens een heerlijke douche geniet ze nog eventjes na van haar eerste show op nationale televisie. Elke dag mag voor haar wel zo speciaal zijn!

Reacties zijn gesloten.