“Ik wilde een bitch spelen”

Als je naar dat roze jurkje kijkt, dan denk je al snel dat je de kleine schattige versie van de vreselijk geniepige Velma von Tussel rond hebt lopen. Maar leer je haar kennen dan ondervind je al dat snel Amber von Tussel ook echt een ontzettende feeks kan zijn. Ze heeft er alles voor over om Miss Hairspray te worden. Ondertussen commandeert ze iedereen om van alles voor haar te doen. Maar wat verwacht je dan ook als je vanaf kleins af aan al opgevoed wordt alsof je in een kasteel woont.

Beestjes!
A
l weken heeft Amber geoefend om haar act op de planken neer te mogen zetten. Haar moeder heeft er alles aan gedaan om te zorgen dat zij de meeste winkansen heeft. Nu moet ze alleen nog even haar act neerzetten, zodat ze de titel van Miss Hairspray in de wacht kan slepen. Een constante neppe glimlach staat op haar gezicht. Wij weten maar beter, wanneer de camera niet meer draait is ze eerder een gemeen kreng dan de lieflijke Amber die ze nu even aan het instuderen is. Met haar zoetroze jurk probeert ze de aandacht van de kijkers naar haar te trekken. Het gaat haar om de eeuwige fame, de glamour en aandacht.

Die krijgt ze niet door te dansen, want diep van binnen weet ze dat ze niet de beste is. Ergens is ze blij dat Tracy niet meer mee mag doen aan de voorstelling, anders had ze geen enkele kans gemaakt. Die zou haar qua energie, ritme en gevoel er helemaal uit hebben geswinged. Nu is ze bijna zeker verzekerd die prijs helemaal in de wacht te gaan slepen. Of toch niet? Ze weet dat het moment daar komt om haar nummer te gaan zingen: Beestjes.

Tijdens het nummer voelt onze reporter alleen maar haat en afgunst. Met hier en daar een gemene opmerking probeert ze te laten zien dat ze overal bovenstaat. De rest van de Corny Collins cast vindt het wel best zo. Ze dansen zelfs nog mee en zingen met luidde stem ‘ze heeft beestjes’ mee. Net voor het moment dat iedereen op zijn plek gaat staan, wetende dat de camera’s gaan draaien, weet onze reporter Amber toch nog eventjes aan te schieten om haar te vragen over wie dit nummer nu eigenlijk gaat. Op Amber haar gezicht verschijnt een gemene lach: “Tracy trekschuit natuurlijk, wie anders?” Een paar van de Corny Collins meisjes giechelen om de opmerking. Die willen duidelijk Velma tevreden houden.

Terwijl Amber en de dames gaan klaarstaan, zien we dat Velma ook de vloer opkomt. Ze kijkt met een gemene grijns richting Amber. Het is duidelijk dat Velma echt het voorbeeld voor haar dochter is. Ze zeggen wel eens: zo vader, zo zoon. Dochters kunnen ook flink op hun verwaande moeders gaan lijken. “Amber, geil eens wat meer op die camera”, schreeuwt ze dan haar dochter toe. Ondertussen duwt ze één van de Corny Collins heren aan de kant. “Amber wil niet dat je meedanst vandaag!” De danser gaat wat bedroefd aan de kant staan.

“Ik wilde wel eens een bitch zijn”
Amber von Tussel wordt neergezet door Anouk Kooijman. “Ik vind het heel erg tof om iemand te spelen die ontzettend ambitieus is.”Amber is ontzettend verwend, ze krijgt van haar moeder echt alles wat ze wil hebben. “Dat vind ik erg tof aan de rol. Ze staat best wel ver van mij. Ze wil iets heel erg graag. Het is eigenlijk best wel leuk om een keer de bitch te spelen. Hiervoor heb ik alleen maar leuke lieve rollen gespeeld, dus dan is even mogen bitchen best wel leuk.” In de vorige voorstelling die Anouk speelde was het lieflijke roodkapje. “Dan is dit een leuke uitdaging.”

Reacties zijn gesloten.