“Je bent als een stinkende brie schat”

De moeder is fors gebouwd en lijkt met haar lage stem net op een man. De ander is een liefhebbende vader die met zijn fopwinkel de leukste grappen en grollen uithaalt. Het is maar een maf stel die Edna en Wilbur.

Koen Ruis en Niels Groffen spelen respectievelijk Edna en Wilbur. Alhoewel menig persoon in de musical hun personages eigenlijk als freaks zou zien, laten ze zien dat ze eigenlijk hele ‘normale’ mensen zijn. Beiden delen wat het stel zo aantrekkelijk aan de ander vindt

Jij blijft wie je bent
Wilbur: “ik zou niet weten wat ik zonder mijn Edna zouden moeten doen.” Edna begint te glunderen en stemt in. “Edna is mijn gezellige thuiskomer, mijn stinkende brie die telkens rijper wordt met de tijd. Ze is mijn scheetkussentje, mijn snoezepoesje. Mijn ouders wilden vroeger dat ik in het circus ging werken, maar het was altijd een ramp om daar te zijn.” De gezette huisvrouw komt wat dichterbij zitten en legt een arm om Wilbur heen: “ik weet nog dat ik aan de kassa kaartjes kwam kopen en toen zag ik hem staan. Je was als wijn uit een pak, schat. Goedkoop, maar je drinkt hem. Ik kon het niet aanzien dat mijn honnepon zoveel leed.

Wilbur is het volledig eens met Edna: “ik moest weg uit dat circus, samen met mijn Edna! Zonder mijn Edna had ik nooit de moed gehad om mijn eigen feestwinkel te beginnen. Fopneuzen, scheetkussens.” Edna haalt dan haar tas erbij en pakt er een bloempje uit. “Oh, Wilbur en die scheetkussens ook van je – zo romantisch. Hij geeft me elk jaar een bloemetje met een scheetkussen tussen de stelen gefrommeld.” Wilbur begint te lachen. Dan knijpt hij in het bloempje. “Wie hem als eerste ruikt, heeft zijn kontje gebruikt, schat.”

Toffe absurde rollen
Koen en Niels vinden dat ze dit jaar beiden een erg leuke rol hebben. Koen: “Mijn rol heeft ontzettend veel lagen. Ergens ben ik de sul die alleen maar thuiszit, de werkvrouw. Aan de andere kant ben ik heel trots op mijn familie.” Uiteraard vindt Koen het ook heel erg leuk dat hij dit keer een moeder mag spelen. Niels is ook blij met de grappen en grollen van Wilbur: “Het is mooi om de openhartig van deze rol te spelen.” Daarnaast is het voor hem ook erg grappig dat er bij Wilbur natuurlijk een steekje loszit. “Ik hou van de absurditeit.

Reacties zijn gesloten.