Muziek om niet te vergeten

Als er één ding is dat bij een musical na de voorstelling nog uren door je hoofd blijft spoken dan is het de muziek. Met de muziek van Hairspray is dit niet anders. De cast werkt hard om er een onvergetelijk spektakel van te maken. Daarvoor krijgen ze prachtige nummers aangereikt.

Aan de slag met een live band
Het koor krijgt een uitdaging. De koorleden zingen vrijwel elk nummer mee, maar zijn altijd begeleidend voor de solisten. “Het zijn allemaal korte kleine stukjes die direct moeten staan. En we hebben eigenlijk maar heel weinig tijd om er echt in te komen”, vertelt muzikaal leider Michel de Valk. Hij is dan ook erg blij dat alle castleden thuis zoveel studeren om toch al die nootjes goed in het hoofd te krijgen. Het is ook hard nodig, want Hairspray is misschien wel de meest ambitieuze voorstelling van Manteau tot nu toe.

Dit jaar gaat Manteau de voorstelling met een live band ondersteunen. Het gaat hier om een vijfkoppige band die het stuk zullen begeleiden.” Met een band kun je veel vrijer muziek maken”, vertelt Michel. Voorheen maakte Manteau gebruik van een muziekband” De live band kan zich nu aanpassen aan dezang, waardoor de muziek veel meer sfeer zal krijgen.” Daarnaast zijn het niet zomaar muzikanten, want het gaat om vijf professionele muzikanten die gewend zijn om musicaltheater te ondersteunen.

Michel zit al klaar achter de piano voor de repetities.

Leuke weetje
De muzikanten mogen in ieder geval met prachtige muzieknummers aan de slag. De oorspronkelijke teksten en muziek van Hairspray de musical zijn geschreven door het Grammy, Emmy en Tony award winnende duo Marc Shaiman en Scott Wittman. Dit zorgt voor ingewikkelde maar ook toffe nummers. Dit zijn geen onbekende namen. Marc Shaiman heeft aan heel veel filmmuziek gewerkt. Binnenkort is hun nieuwste muziek te horen wanneer de Disney-film Mary Poppins Returns in de bioscopen draait. Dit duo verzorgt ook de muziek van deze film.

Reacties zijn gesloten.