Veel choreo binnen korte tijd

Met Hairspray voert Theatergroep Manteau een musicalhit op vol dans, spel en zang. Samen met choreograaf en regisseur Sharon Slachter nemen we een kijkje in de keuken om een indruk te geven wat deze vrolijke musical voor heel het gezin nu allemaal te bieden heeft.

De uitdaging op blijven zoeken

“De uitdaging van dit jaar ligt voornamelijk bij zingen en dansen tegelijk“, vertelt Sharon. “In deze musical wordt ontzettend veel gedanst. De nummers zijn snel, wat veel concentratie vereist.” Bij vorige musicals werd natuurlijk ook al gedanst en gezongen tegelijkertijd, maar door de up-tempo ligt hier volgens haar zeker een uitdaging. “Zeker omdat alles binnen een redelijk korte periode moet worden ingestudeerd.”

Zaterdagavond 6 en zondagmiddag 7 april wordt al uitgevoerd in theater de Vijf Zinnen. Dat lijkt nog ver weg, maar buiten de standaard woensdagavondrepetities wordt er al flink extra gerepeteerd om alles in de vingers te krijgen. “Er is een strakke planning en er wordt ontzettend hard gewerkt.” Hierbij wordt de vergelijking gelegd met vorig jaar. “Met Shrek ging alles al als een trein voorbij, maar nu gaan we echt als een sneltrein.” Het resultaat mag er wezen want er zijn binnen de aanzienlijke korte repetitietijd al vier choreo’s helemaal in de grondverf gezet. Er is zelfs al een begin gemaakt aan het intensieve eindnummer Niemand Stopt De Beat.


Mam, ik ben toch echt een grote meid! Repetitie van één van de eerste nummers.

Iedereen kan dansen

Met Hairspray maken we kennis met volslanke studente Tracy. Ze heeft haar zinnen gezet op zingen en dansen in de Corny Collins show. Deze dansshow wordt elke keer opnieuw uitgezonden op de televisie en weet in Baltimore een heel groot publiek te bereiken. Velma, de producer, vind dat mensen zoals Tracy eigenlijk helemaal niet geschikt zijn voor de televisie. Ondanks dat de producer vind dat zo een volslank lichaam te beeldvullend is, weet Tracy door haar vurige passie voor dans uiteindelijk wel in de spectaculaire show terecht te komen.

Het verhaal van Tracy staat eigenlijk misschien wel symbool voor de cast. Niet iedereen is van nature een danser, maar toch begint het er steeds beter uit te zien. “Dit komt voornamelijk omdat de enthousiaste castleden thuis ook heel veel voorbereiden.” Sharon is in ieder geval erg blij met hoeveel passie de cast steekt om van Hairspray straks een spektakel te maken. “Er zit ontzettend veel energie in de cast en het stuk. Iedereen is super enthousiast en er is ontzettend veel drive om al die pasjes te leren.” Het gaat dus allemaal goedkomen.

Reacties zijn gesloten.