“Was het maar altijd Mayday!”

Het is wat luidruchtig, dus de verslaggever neemt Inez mee naar een wat rustiger plekje in het theater.  “Inez kun je iets over jezelf vertellen…?” Maar voordat ze zichzelf wil voorstellen, komt haar broer al om de hoek kijken.  “Valt hij je lastig?”, vraagt hij op een intimiderend toontje. Het duurt even voor Inez duidelijk heeft gemaakt dat het allemaal goed zit. Dan verlaat Seaweed de ruimte zodat jullie de mogelijkheid hebben om de goedlachse Inez te leren kennen.

Als er iets is waar Inez dolenthousiast van wordt, dan is het wel dansen. Deze energieke meid heeft maar één grote droom: beroemd worden als danser in de Corny Collins show. “Helaas is het niet altijd even makkelijk om te laten zien hoeveel talent ik nu eigenlijk heb. Ik probeer het wel, maar vaak genoeg word ik weggestuurd of zetten de Corny Collins meisjes mij aan de kant. Dan kunnen zij zelf de show stelen.” In tegenstelling tot veel andere achtergestelde armere mensen, heeft Inez wel één groot voordeel. Haar moeder zingt in de Corny Collins show en haar broer danst eens in de maand mee op een speciale dag die, als het aan de producer had gelegen, nooit had bestaan.

Vandaag is het Mayday!
Dat voordeel buit ze nu flink uit, want ook vandaag is het een dag dat ze mag genieten. Het is Mayday, ook wel Maydag. De dag dat niet alleen de rijke mensen op televisie komen. “Dit is mijn favoriete dag! Vandaag mag ik eindelijk zijn wie ik ben”, vertelt Inez. Haar moeder komt dan naar de Corny Collinsshow om te zingen en iedereen is welkom: dik, dun, rijk, arm. Dit is het moment dat duidelijk moet worden dat televisie eigenlijk voor iedereen is. “Op Mayday heb ik het gevoel alsof iedereen veel meer voor ons openstaat. We kunnen dan ook laten zien dat wij net zo goed zijn als die verwaande Corny Collins meiden.” Mayday is voor haar showtime!

Toch is ook op Mayday duidelijk dat er een duidelijke scheiding tussen arm en rijk is. Producer Velma doet er alles aan om de mensen die ‘anders’ zijn, op de laatste rij te plaatsen.“Dit vind ik triest”, vertelt Inez. Het liefst had ze gezien dat Velma haar biezen zou pakken en haar moeder de nieuwe producer van de Corny Collins show zou worden. “Iedereen is gelijk. We zouden ons niet moeten schamen omdat we gewoon wat minder geld hebben en daarom niet de mooiste en nieuwste kleding kunnen kopen. Sowieso vind ik het gek dat we er op aan worden gekeken als we meerdere dagen in onze kleren rondlopen. Heb je die Corny Collins meiden al eens bekeken? Die lopen dag en nacht in hun showpak rond. Niemand kijkt hun daar op aan.

Luisteren naar je eigen klank
Het personage Inez wordt gespeeld door Fleur van Benten. Ze is blij met de rol, omdat ze in Inez eigenschappen van haarzelf herkent. “Het voelt alsof het personage Inez erg puur is. Ze heeft altijd de hoop dat er overal iets leuks achter schuilt.” Ondanks dat Inez met een heleboel verschillende dingen wordt geconfronteerd, blijft ze altijd lachen. Tijdens de repetities heeft Fleur ook altijd een vrolijke aanstekelijke lach op haar gezicht. Ze is erg positief ingesteld en zelfs wanneer het even tegenzit zie je haar een paar minuten daarna alweer lachend het podium opgaan. “Ik ben van mijzelf al erg optimistisch. Dat is één ding dat ik als Inez niet hoef te acteren.”

Reacties zijn gesloten.