Over Ons

ENTHOUSIASME

VAARDIGHEDEN

MANTEAU

Wij zijn een groep enthousiaste mensen die op projectmatige basis bezig is met zang & performance. Wij bieden een podium aan voor talenten op allerlei gebieden, zoals zang-, acteer- of danstalent. Voor elk project wordt er gezocht naar het meest geschikte talent. Vandaar dat er ook audities worden gehouden voor de diverse rollen.

Ook mensen met andere vaardigheden werken vaak mee aan de producties. Te denken valt aan regie, muzikale ondersteuning, grimeren, kostuums maken en het zorgen voor het decor. Per project wordt er een team samengesteld dat bij dat specifieke project past. Alles onder begeleiding van professionals.

De manteau in het theater is onderdeel van de toneellijst. Een lijst bestaat uit twee manteaus en de portaalbrug. De manteaus bevinden zich links en rechts van de lijst. Ze zijn zowel naar binnen als naar buiten te schuiven naargelang de voorstelling hierom vraagt.

Een manteau bestaat meestal uit een stalen constructie die aan de zichtzijde voorzien is van een houten afwerking bekleed met stof. In de stalen constructie hangen spots.

CREATIVE TEAM

REGISSEUR
SHARON SLACHTER

MUSICAL DIRECTOR
MICHEL DE VALK

PRODUCTIELEIDER
ERIK JANSEN

Sharon is sinds 2015 vast verbonden als regisseur en choreograaf bij Theatergroep Manteau. Met veel enthousiasme en professionaliteit weet ze elke productie de cast en zichzelf te verrassen. Sharon is een zeer creatieve geest.

Michel is oprichter van deze theatergroep. Sinds 2009 geeft hij artistieke richting aan Theatergroep Manteau met als doel het produceren van grote musical producties in Gorinchem. Zijn grote muzikale achtergrond zorgt jaarlijks voor uitdagingen voor de cast.

BESTUUR VAN STICHTING MANTEAU

MICHEL DEN UIJL

CAMILLE DE VALK

FEMKE VAN DER LINDEN

in het dagelijks leven docent aan het Camphusianum Gymnasium in Gorinchem. Zijn liefde voor amateurtheater wordt almaar sterker door het bezoeken van de voorstellingen van o.a. Theatergroep Manteau.. Michel is voorzitter sinds 2021.

is als penningmeester verantwoordelijk voor het reilen zeilen van de Stichting. Camille is een echte musicalliefhebber. Zijn liefde voor musical komt bij Manteau vandaan, waar hij onder andere meespeelde in Eén voor Allen, Allen voor één. Sinds 2022 zit hij in het bestuur van de stichting.

in het dagelijks leven is onze secretaris werkzaam als fotograaf en marketeer. Sinds 2022 draagt Femke bij aan het groeiende bestuur van Theatergroep Manteau. Zelf is ze lid sinds 2018 en draagt bij aan de marketing van de productie door haar liefde voor theater en sociale content te bundelen tot een sterke strategie.

Reacties zijn gesloten.